Logo PQA

Varkensbrochette met perzik op de BBQ

Ingrediënten : Voor 4 personen – 4 spiesen

  • 1 schoudergebraad van Porc Qualité Ardenne van 400 gr OF 1 varkenshaasje van Porc Qualité Ardenne van 400 gr
  • 1 witte goed rijpe perzik
  • 1 goed rijpe nectarine
  • 1 ui

Voor de marinade :

  • 2 snippers verse look
  • ½ bosje verse koriander of peterselie
  • Olijfolie
  • Grof zout, versgemalen peper, paprikapoeder, gember (poeder of vers)

Bereiding (1u00) :

De zomer is nu goed op gang en ze duurt helaas niet lang in ons prachtige land, dus vergeet niet om er grondig van te genieten. Om dit te doen, steken we de barbecue aan en genieten we van seizoensfruit met dit recept voor varkensbrochettes van Porc Qualité Ardenne.

Begin met het maken van de brochettes door het stuk vlees in grote blokjes te snijden, de perzik en de nectarine in kwartjes en de ui in grove stukken. Steek dan al de deeltjes afwisselend op de spiesen.

Maak vervolgens een lekkere marinade ; mix de grof versneden knoflook samen met de verse kruiden, de olijfolie en al de specerijen, en wentel hierin je heerlijke spiesen.

Het bakken is dan een beetje delicaat: het vereist een voldoende lange bereidingstijd, zodat de vruchten zacht kunnen worden. Dus in het begin op hoogte van het barbecuevuur, om alles goed te laten garen, en dan dichter bij het vuur om ze mooi te grillen.

Voor alle liefhebbers van hartig en zoet, maar zeker ook voor alle anderen, dit is waarlijk een echt feest!  Smakelijk eten

Vik’

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est VIKITCH-LOGO-300x300.jpg.

Image

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est WEBSITE-e1545407121247.jpg.
L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est FACEBOOK-e1545407153878.png.
L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est INSTAGRAM-e1545407171849.jpg.