Logo PQA

Brunch : Croissant met roerei en spek in ahornsiroop

Ingrediênten : Voor 2 personen – 2 croissants

  • 6 sneetjes ontbijtspek « Porc Qualité Ardenne »
  • 2 Waldkorn croissants of kleine broodjes naar keuze
  • 4 bio eieren
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel room
  • 2 lente-uitjes
  • Neutrale olie, zout en peper

Bereiding (10 min) :

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik ben dol op brunchen. Wat een genoegen om even later op te staan, tussen ontbijt en lunch … Op dat ogenblik hoeft u niet te aarzelen tussen zoet of hartig eten ; BEIDE kunnen! En daarenboven vind ik het heerlijk om kleine details van « hier en ginder » toe te voegen, met als niet te versmaden ingrediënt van de brunch, naar mijn mening: ahornsiroop! Dit is een snel recept en zo lekker …

Begin met het bakken van je roerei: een beetje vet in een pan, breek er de eieren in, voeg een beetje room toe, zout en peper, en meng het geheel. Laat een paar minuten bakken en schep een paar keer goed door het mengsel om zeer smeuïge eieren te krijgen (of eerder goed gaar naar uw voorkeur). Bewaar ze in een kleine kom.

Gril daarna je ontbijtspek « Porc Qualité Ardenne » 2 tot 3 minuten aan elke zijde. Bewaar in een kom en voeg er de ahornsiroop aan toe.

Rooster vervolgens in de pan lichtjes uw croissants of broodjes, in 2 open delen, en snij ondertussen de lente-uitjes fijn in schuine schijfjes.

Dresseer dan alles samen mooi en smaakvol op een bord … Presenteer het geheel verder met fruitsalade, sap, warme dranken, toast, goede jam, enz! Laat je gaan, het is zondag.

Smakelijk eten…

Vik’

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est VIKITCH-LOGO-300x300.jpg.

Maar wie is Vik?

Vik is een creatieve en gepassioneerde jonge kokkin uit de regio Verviers. Ze kiest ervoor om PQA-producten naar voren te brengen omdat ze houdt van gezonde lokale goede producten!
Ontdek hier haar activiteiten:

Ontdek hier haar activiteiten:

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est WEBSITE-e1545407121247.jpg.
L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est FACEBOOK-e1545407153878.png.
L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est INSTAGRAM-e1545407171849.jpg.