Winter Gehaktbrood
Ingrediënten: Voor 6 personen
- 1,2 kg Varkens- en rundvlees “Porc Qualité Ardenne”
- 2 uien
- 1 kleine pompoen, of ½ grote
- 15 bruine champignons
- 1 ei
- 1 dop balsamicoazijn
- 2 eetlepels. Ahornsiroop
- Kaneel, Spaanse peper, Provençaalse kruiden, peper en zout
- Neutrale olie (pinda of zonnebloem)
Voorbereiding (30 min + 45 min):
Begin met het voorverwarmen van je oven op 200°C. Snijd de uien in halve plakjes, fruit ze in een geoliede sauteer pan. Laat ze gaarkoken en voeg dan de kaneel, zout en peper, ahornsiroop en balsamicoazijn toe. Als je een mooi gekleurde uienconfijt krijgt, leg deze dan apart.
Snijd de pompoen in kleine blokjes (bewaar een paar hele dunne halve plakjes voor de garnering) en bruin ze in dezelfde braadpan, met het kookvocht van de uien en een beetje water om te voorkomen dat ze gaan plakken. Voeg, als ze heel zacht zijn, de in reepjes gesneden champignons toe en bak even mee.
In een grote schaal met de hand mengen: het gehakt “Porc Qualité Ardenne”, het ei, de pompoen-champignonbereiding en de kruiden naar keuze (hier: kaneel, chili, Provençaalse kruiden)
Leg in een ovenschaal de helft van je bereiding, voeg dan de gekonfijte uien toe en daarna de rest van de vleesbereiding. Aan het eind, decoreren met mooie geoliede pompoenschijfjes.
Bak het gehaktbrood in de oven tussen 45 min en 1 uur, op 200°.
Serveer in dikke plakken met bijvoorbeeld een goede pastinaakpuree en een lekkere frisse salade… En eet smakelijk…
Maar wie is Vik ?
Vik is een creatieve en gepassioneerde jonge kokkin uit de streek van Verviers. Ze koos ervoor om de producten van PQA uit te lichten omdat ze van goede lokale en gezonden producten houdt!
Om zijn activiteiten te ontdekken :