Wortelsoep met raapjes, kokosmelk en spekblokjes
Ingrediënten :
Voor 4 personen
- 1kg wortelen
- 1 bundel raapjes
- 2 rode uien
- 1 liter water
- 400 ml kokosmelk
- 1 mooie snede spek « Porc Qualité Ardenne »
- Zout en peper
- Olijfolie
Bereiding (0h30) :
Soep is het eenvoudige gerecht dat vaak door iedereen wordt gesmaakt en simpel om origineel af te werken! Zowel winter als zomer, gaat er niets boven een goede kom boordevol vitaminen.
Stoof eerst in een grote soepketel de fijngehakte rode uien aan in een beetje olie. Voeg daarna de grof versneden wortels en raapjes toe (als het biologische groenten zijn, was ze goed maar verwijder zeker niet de schil want dit is goed voor de gezondheid). Doe er vervolgens het water bij, evenals zout en peper. Laat sudderen tot al je groenten goed gaar zijn. Mix je soep (persoonlijk liever in de blender) behoorlijk dik, en omdat je dan de kokosmelk kunt toevoegen.
Soms stolt de kokosmelk in zijn verpakking. Geen zorgen, met een eetlepel kan je het bovenste gedeelte er makkelijk uithalen, de vloeistof zit vaak gewoon op de bodem. In contact met warmte zal alles smelten en hetzelfde resultaat geven …
Pas de kruiding van de soep aan aan uw smaak.
Snijd vervolgens de mooie snede spek “Porc Qualité Ardenne” in fijne blokjes en bak ze in een koekenpan (zonder toegevoegd vet) tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveer daarna de goed verwarmde soep in een individuele kom en werk af met wat krokant gebakken spekblokjes … En smakelijk eten…
Vik’