fbpx

Logo PQA

Zomerse pasta

Ingrediënten : Voor 4 personen

  • 600 gr verse tagliatelle
  • 8 sneden BGA gedroogde & gerookte Ardeense ham « Porc Qualité Ardenne »
  • 12 mozzarella-bolletjes
  • 8 gedroogde of halfdroge tomaatjes
  • 4 soeplepels daslook-pasta
  • Olijfolie van goede kwaliteit
  • Grof zout, peper van de molen

Bereiding (0u15 + de wandeling) :

Vindt u ook niet dat zelf je eten plukken om er dan terdege van te genieten, bijzonder aangenaam is? In dit seizoen, als we rondwandelen, vinden we overal wilde knoflook en het is zo gemakkelijk om klaar te maken! Er gaat niets boven een snel en afdoend receptje.

Om deze maaltijd te bereiden, dien je eerst een wandelingtje te maken om een paar blaadjes daslook te kunnen plukken. Deze plant uit de lookfamilie is gemakkelijk te herkennen: ze heeft een zeer sterke geur van knoflook en lijkt erg op een lelietje-van-dalen of meiklokje, maar het verschil is dat de bladeren erg zacht en buigzaam zijn. Je moet de blaadjes wel vooraf goed wassen om daarna te vermengen en fijn te mixen met de olijfolie en wat grof zout.

Kook dan de verse pasta. Werk je borden met de verse pasta af door er 4 eetlepels van je wilde knoflookmengsel aan toe te voegen (je kunt de rest 3 weken in de koelkast bewaren in een schone pot met olijfolie erbovenop om te beschermen tegen bacteriën), de mozzarella-bolletjes, de zongedroogde tomaatjes, de fijne plakjes Ardeense ham “Porc Qualité Ardenne”, enkele streepjes olijfolie, wat grof zout en peper van de molen.

Heerlijk, eenvoudig, snel en effectief … Smakelijk eten !

Vik’

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est VIKITCH-LOGO-300x300.jpg.
L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est WEBSITE-e1545407121247.jpg.
L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est FACEBOOK-e1545407153878.png.
L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est INSTAGRAM-e1545407171849.jpg.