Logo PQA

Ardeense Burger

Ingrediënten : Voor 2 personen – 2 burger-broodjes

  • 2 Ardeense burgers « Porc Qualité Ardenne »
  • 2 ronde broodjes met sesamzaadjes of soortgelijk naar wens
  • 2 blaadjes groene krulkool of boerenkool
  • 4 plakjes kaas*
  • 1 koffielepel Luikse siroop
  • 2 koffielepels mayonaise
  • Enkele schijfjes rode ui
  • Boter en zout

*De Pti Fagnou van de kaasmakerij Troufleur. Het is een kaas geproduceerd in de Fagnes door een van onze Le Porc Fermier varkenshouders! Een genot!

Bereiding (30 min) :

We kennen allemaal dit iconische gerecht uit de VS, en we zijn er dol op: The Burger. Wat praktisch is, is dat het snel gaat en dat we het op veel verschillende manieren kunnen bereiden, het een recept al smaakvoller dan de andere …

Begin met het aanstoven van de in grove stukjes verdeelde groene koolblaadjes in een beetje boter. Voeg wat zout toe en zet de koolblaadjes daarna aan de kant wanneer ze goed gegaard zijn. Meng de Luikse siroop met de mayonaise, om zo een saus te bekomen met een zoete smaak.

Bak de 2 Ardeense burgers van Porc Qualité Ardenne aan beide kanten mooi bruin tot ze de gewenste gaarheid hebben bereikt. Doof dan het vuur en leg 2 plakjes kaas op elke burger. Dek daarna de volledige pan af met een deksel en laat 3 tot 4 minuten rusten tot de kaas gesmolten is.

Werk je burger royaal af : Snij de licht gegrilde broodjes open, beleg met de gebakken Ardeense burgers met de gesmolten kaas, een beetje saus, de gegaarde koolblaadjes, en enkele schijfjes rauwe rode ui. Aarzel niet om het geheel te serveren met frietjes, gebakken aardappeltjes of frietjes van zoete aardappel! Smakelijk eten

Vik’

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est VIKITCH-LOGO-300x300.jpg.
L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est WEBSITE-e1545407121247.jpg.
L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est FACEBOOK-e1545407153878.png.
L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est INSTAGRAM-e1545407171849.jpg.