Logo PQA

Presa van varken, Aziatische versie op de BBQ

Ingrediënten : Voor 4 personen

  • 1 soeplepel sojasaus
  • 1 soeplepel sesamolie
  • 1 soeplepel pindakaas
  • 6 soeplepels neutrale olie (zonnebloem of arachide)
  • 3 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ limoen of citroen
  • 1 koffielepel Cayennepeper of andere pittige kruiden
  • Grof zout

Bereiding (minimum 2u marineren + 25 min) :

Het barbecue-seizoen is al in volle gang. Ziehier een lekker en genereus recept met een Presa-braadstuk van Pork Qualité Ardenne, dat jong en oud zeker zal bekoren. Dit nobel stuk varkensschouder met gemarmerd uiterlijk, is bijzonder mals en voedzaam.

Begin met het bereiden van je marinade. Meng in een keukenrobot de sojasaus, de sesamolie, de pindakaas, de neutrale olie, de vers geschraapte gember (heel gemakkelijk door het geschilde wortelstukje af te schrapen met een kleine lepel), de verse knoflook, de zeste van de halve citroen of limoen, evenals het geschilde en in stukjes gesneden vruchtvlees ervan, zonder de Cayennepeper te vergeten als je van pittigheid houdt. Marineer dan in een schaal je Presa-stuk van Porc Qualité Ardenne en zet in de koelkast.

Bereid vervolgens je bijgerechten voor bij de barbecue. Ga bijvoorbeeld voor een salade van kropsla met abrikozen – avocado’s – uien en kappertjes, een aardappelsalade met verse takjes bonenkruid uit de tuin, en een fris slaatje van watermeloen en feta, het is trendy en echt lekker!

Neem een 15-tal minuten voor het bakken het gemarineerde vlees uit de koelkast en dit om de beruchte thermische schok te vermijden. Nu is het tijd om het grove zout overal toe te voegen. Op een klassieke houtskoolbarbecue: Leg het stuk vlees op een verlaagd rooster, vlak boven de gloeiende kolen. Schroei het een paar minuten aan elke kant dicht tot het een goudbruin korstje krijgt. Verplaats het rooster vervolgens naar het hoogste niveau en bak 10 minuten verder om het te laten garen. Haal het daarna van het vuur, bedek met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. De perfecte bereiding van de Presa is roze van binnen met mooi gegrilde zijkanten. Serveer in plakjes …

Je zal zien ; het is overheerlijk ! Smakelijk eten…

Vik’

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est VIKITCH-LOGO-300x300.jpg.

Maar wie is Vik?

Vik is een creatieve en gepassioneerde jonge kokkin uit de regio Verviers. Ze kiest ervoor om PQA-producten naar voren te brengen omdat ze houdt van gezonde lokale goede producten!
Ontdek hier haar activiteiten:

Ontdek hier haar activiteiten:

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est WEBSITE-e1545407121247.jpg.
L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est FACEBOOK-e1545407153878.png.
L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est INSTAGRAM-e1545407171849.jpg.