Logo PQA

Samosa’s met bloedworst, witte pens met boerenkool, peer & speculoos

Ingrediënten : voor 8 personen of 16 samosa’s

1 pak van 8 ronde vellen filodeeg
1 bloedworst Ardenne BIO
1 witte pens met boerenkool Ardenne BIO
3 speculaas-koekjes
½ peer
1 eiwit

Bereiding (00u30):

Verwarm de oven voor op 180°.

Verwijder het vel van de 2 pensen en snij ze elk in 8 gelijke schijfjes. Haal de vellen filodeeg van hun papier en snij ze doormidden in 2 halve cirkels. Verkruimel de speculaas-koekjes en snij de peer in fijne blokjes.

Je bent klaar om samosa’s te vormen. Om dit te doen, pak je één van je 16 halve vellen filodeeg, die in dezelfde richting liggen, en vouw de afgeronde kant tegen de rechte rand om een “vouwpad” te maken. Leg een plakje bloedworst of witte pens met boerenkool aan de onderkant van de vouwkant, daarna een flinke dosis speculaaskruimels erover en werk af met een paar fijne blokjes peer. Nu even opletten, dit is waar het technisch wordt. Til de onderste hoek van het filodeeg op en klap schuin over de pens, wikkel die zo in een driehoekje verder naar de bovenkant. Aarzel eventueel niet om op internet een video te bekijken die je kan helpen om de vouwdriehoek te begrijpen. Om je samosa in elk hoekje goed gevuld te krijgen, kan je de plakjes pens zachtjes indrukken of pletten …

Smeer de samosa’s in met eiwit en bak ze dan 7 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn goed gebakken als ze bruin zijn (wees voorzichtig, ze kunnen snel verbranden, dus verlies ze zeker niet uit de ogen).


Smakelijk ! 

Vik’

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est VIKITCH-LOGO-300x300.jpg.

Maar wie is Vik?

Paragraphe

Vik is een creatieve en gepassioneerde jonge kokkin uit de regio Verviers. Ze kiest ervoor om PQA-producten naar voren te brengen omdat ze houdt van gezonde lokale goede producten!
Ontdek hier haar activiteiten:

Ontdek hier haar activiteiten:

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est WEBSITE-e1545407121247.jpg.
L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est FACEBOOK-e1545407153878.png.
L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est INSTAGRAM-e1545407171849.jpg.