Logo PQA

Varkensvlees gebraden met peren

Ingrediënten: Voor 6 personen

  • 1 gebraden varkensvlees (ongeveer 1,5 kg) “Porc Qualité Ardenne”
  • 2 peren
  • 2 Crottins de Chavignol
  • 1 grote handvol walnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 tl honing
  • 12 krieltjes
  • 1 klein stokbrood met zaden
  • 1 krulsla
  • 1 appel
  • Verstandig
  • Oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Voorbereiding (1u30):

De koude dagen komen eraan en we hebben warme en geruststellende maaltijden nodig. Daarom bied ik je een originele manier aan om een ​​varkensgebraad te bereiden met goede Belgische peren!

Begin met het besprenkelen van het gebraad met salie, zout en peper. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze in een beetje olie. Zodra de uien licht gekarameliseerd zijn, voeg je het gebraad toe en bruin aan alle kanten (in totaal ongeveer 15 minuten). Voeg tegen het einde van het koken een beetje water toe om het mals te houden.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix in een blender 1 peer (in stukjes gesneden), enkele walnoten, de Chavignol-uitwerpselen, een teentje knoflook, honing, salie, zout en peper. Mix alles tot je een bijna homogeen mengsel krijgt.

Open het gebraad doormidden (zoals een boek) en bedek het royaal met je perenmengsel en de gekarameliseerde uien.

Leg het gebraad in een schaal en giet de rest van het mengsel erover. Snijd twee dunne plakjes peer om de bovenkant van het gebraad te versieren. Bak gedurende 1 uur op 200 graden (onderwijl regelmatig bestrijkend met saus).

Begeleid alles met krieltjes gebakken in de pan met olijfolie, knoflook, oregano, peper en zout (ongeveer 30 minuten koken) en een salade gegarneerd met stukjes peer, appel, gemalen walnoten en zelfgemaakte croutons. Snijd voor de croutons het stokbrood grof en bruin in ruim olijfolie met knoflook, peper, zout en oregano. Meng voor de dressing 1 eetlepel olijfolie, ½ eetlepel appelciderazijn en 1 theelepel honing.

Eet smakelijk…

Elsa